Nurburgring & SPA resa 1/10 till 10/10 -07 med min Porsche.

ENBART för motorrelaterade topics
Särås
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 46
Blev medlem: 26 april 2004, 10:21
Ort: Enköping
Kontakt:

18 januari 2008, 19:07

För Er som läst min <a href="http://www.garaget.org/mypage/blog.php? ... post=20065" target="_blank">Nurburgring rese berätelse med Lupon från 2006</a> kommer här nu en ny, den är från när jag resten ner oktober 2007.
Denna gång med min Porsche 993 4S i stället!

Alltså en bra mycket trevligare bil att åka på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a> med än <a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... &cat=38829" target="_blank">Lupon</a>, även om den verkligen inte var otrevlig på något sätt!
Snarare lärde jag mig enormt mycket dom varv jag körde med <a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... &cat=38829" target="_blank">Lupon</a>, vilket jag haft nytta av igen på mina senare resor till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a>.

Planerna för denna resa började redan i April när jag var ner för första gången till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburg & Ringen</a> under 2007 med <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a>.

Jag hade köpt <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> bara några veckor innan avfärden den gången och allt var väll inte som jag hade tänkt mig kan jag erkänna så här efteråt!
Men efter en sommar med uppdateringar och 4 resor till GotlandRing med <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> samt 1 <a href="http://www.grc.as/index.php?option=com_ ... &Itemid=34" target="_blank">SuperStage</a> körning och en massa konbane evenemang och andra banträffar & aktiviteter så hade jag hittat hem i att köra Porsche (det är lite anorlunda att köra 911 än andra bilar, både med spårval och hur vikten ligger bakom bakhjulen vilket ger 911 Porscharna en viss "hammar-känsla" i kurvor, enligt somligas beskrivning som att baka med en Audi.
Nu hade jag iaf lärt mig att utnyttja denna unika karaktär till min fördel och jag kände att mitt 8,22 varv (BTG vilket för övrigt betyder bridge to gantry och är 19.1 km långt) från April skulle ryka all världensväg, om jag bara fick en fri och ren bana med bra väder!
För 8,22 minuter hade jag haft unika förutsätningar och jag var medveten om att så här sent på säsongen så skulle det bli svårt trots lättning och mer rutin.
Jag hade för en gångs skulle haft ett fritt varv och inga motorcyklar som störde mig under varvet och bra väder.

Hur som helst lämnade in bilen som vanligt innan avresa till Mattias Stertman på <a href="http://www.pm-racing.se" target="_blank">PM Racing</a> i Nynäshamn då han nu för tiden är min doktor till mina bilar, han gör det så bra så det finns inter en anledning att lita på nångon annan!
Han byte alla oljor och kolla så allt var ok. Passade även på att byta till nya Michelin Pilot Sport Cup däck så jag visste att däcken skulle hålla under hela den långa resan jag hade planerat!
Jag hade monterat intercom i bilen på GotlandRing träffen helgen innan avfärd, och inköpt två hjälmar med intercom, det gjorde att jag fick mer kontakt med passageraren samt passageraren fick mer kontakt med mig.
Mycket väl vald investering så man slipper skrika och det blir en mycket skönare stäming i bilen, än mer för mig som älskar att ha passagerare i bilen!

Eftersom det skulle bli min säsongsavslutning så ville jag vara så länge som möjligt på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a> och köra så många varv som möjligt, hade skaffat mig upp i mot 50 varv på klippkort.
Så här skulle det åkas!

Tittade i kalendern och lyckades till och med passa in min resa med <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik Jirhall</a> och hans <a href="http://www.grc.as" target="_blank">GRC</a> resa, dock var jag där nere bra många fler dagar!
Jag kollade med "mitt" pansionat så dom hade nåt ledigt rum till mig, hade hittat "mitt eget" pansionat av en slump i April och använde det när jag var ner mitt i sommarn och körde med <a href="http://www.garaget.org/?car=69627" target="_blank">Clio V6</a>;an!
Så ville gärna bo där denna gång oxå, dom var trevliga, mycket bra standard på rumen och helt klart bra pris!
Dock tänker jag inte skylta med dom för mycket, då dom inte har många rum och jag gärna vill att dom ska ha ett rum ledigt när jag åker nästa gång!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233786" target="_blank">Bild</a>
Tidig morgon lämnar jag Enköping, denna bild från min parkering i Enköping.

Dessutom gångavstånd till allt man ville nå bland annat <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a>, <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> entrén och hela lila byn osv!
Så när dom sa att det inte var nå problem med rum så fick det bli dom igen!
Så den 1 oktober (måndag) startade jag <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> klockan halv 6 på morgonen i Enköping, då visste jag att jag skulle vara nere vid <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> nångång runt 20-23 tiden på måndagen!
Hade dubbel kollat med Pansionatet att det var ok att komma in sent på kvällen/natten också dock tidigare än 24:00, ville inte sitta utlåst.
Resan sker som sagt i min Porsche och den har verkligen inte nån stereo, så hade laddat i-poden med musik och köpt mig en mobilladdare till i-poden, och jag visste att det skulle gå åt mycket energi att hålla sig vaken och pigg hela vägen ner, det är ändå ca 170 mil från Enköping.
Så tankade full tank på Statoil salatullen i Enköping på morgonen sedan bar det iväg hade tvättat bilen till midnatt på söndagen så hon skulle vara lätt att göra ren när jag kom ner, hatar att ha en smutsig bil!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233789" target="_blank">Bild</a>
Inflygning mot Jönköping, notera att redan fult med flugor på rutan.

Så helt utvilad var man inte innan resan, men resan går bra milen passerar och trots avsaknad av isolering och riktig stereo så njuter jag av motorljudet stundtals men mestadels av i-poden som popar på med allt mellan himel och jord (det vill säga från elak hård rock till dansband och klassiskt)... Blir dock lite sen då jag kommer ifatt en blå/vit några mil söder om Mantorp, men kände att det inte gjorde så mycket... Sjöng högt för mig själv i bilen och njöt att jag var på väg!
<a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> ligger och snittar nånstans runt 1,3-1,5 liter milen ner till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> och det ger jag 5/5 möjliga på, då snitt hastigheten blir rätt hög dom mil det gick att köra lite fortare på. Det går även att jämföra med Lupo GTin som snittade strax runt 0,8-1,0 liter milen under liknande omständigheter men med en lägre snittfart.

Kommer ner till Per Stacke på <a href="http://ww.peansweden.com/" target="_blank">PEAN Sweden</a> innan Lunch (söder om Jönköping). Hinner inte äta med Per, har några mil jag måste köra ikapp för att hålla mitt tids schema och för att inte sitta i bilen för länge så jag skulle bli trött framåt kvällen!
Men hinner med att snacka lite med min vän Per, han följer även med ut till bilen för att titta en snabbis på <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a>, han fick ju inte se den tidigare när jag passerat honom.
Efter <a href="http://ww.peansweden.com/" target="_blank">PEAN</a> är det rakavägen mot Malmö som gäller.
Men först så hinner jag ifatt en blå/vit karavan 10 mil norr om Helsingborg och utan framplåt så vill jag inte glida förbi dom, så ligger kvar bakom en lastbil fram till Helsingborg.
Hinner prata lite med min race & banåka vän Samuel Silverudd och rådfrågar han lite om väg osv (Tack Samuel ännu en gång).
Han tyckte jag skulle hålla mig till "väg 1" ända fram till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>.
Så jag som åker utan navigation i bilen bestämmer mig för att lyda Samuels råd.
Framåt 14-15 tiden tankar jag på sista Statoil macken på den Svenska sidan av bron, passar även på att köpa några tidningar, typ Kalle Anka, 91;an, Åsa Nisse osv samt självklart dom biltidningar som jag inte läst. När man är nere i <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurberg</a> så finns det inte så mycket att göra om man är helt ensam och det är vardag kväll... Visst kan man sitta på <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a> tills dom stänger (22-00 tiden beroende på gäster och dag) men då jag är nattugla så ville jag ha nånting att somna till...
Jag kan ju desutom inte Tyska så se på TV är helt värdelöst!
Så kommer fram till bron och nu lämnar jag Sverige bakom mig, skulle vara borta från Sverige längre än jag vart på länge!
Men trots det så har jag rest rätt mycket, men oftast weekends och 4-7 dagars resor. Hela 10 dagar var på planeringsstadiet varav en dag skulle vara med <a href="http://www.grc.as" target="_blank">GRC</a> på <a href="http://www.spa-francorchamps.be/" target="_blank">Spa Francorchamps</a> i Belgien.
Genom Danmark får jag smaka på trafik rusningar i Köpenhamn, mycket vägbyggen osv... Så förlorar lite av tiden jag börjat köra ikap...
Men i det stora hela så börjar jag beta av milen lite snabbare igen i slutet av Danmark, än mer efter att ha pratat med Henrik (HTR) och han sagt att "det går en färja om 12minuter hinner Du med den i telefon"...
Jag bestämmer mig för att bära eller brista jag ska från Danmark så fort som möjligt!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233792" target="_blank">Bild</a>
Hej Tyskland, var skönt att känna att man iaf var i rätt land.

Så gör kanske nån dum omkörning och laddar allt för att hinna med färjan, hinner komma fram till biljetluckan frågar om jag hinner med båten och hon svarar "ja du är på håret" (nånting sånt på Danska). Jag åker in och åker ner i den rad som hon instruerade att jag skulle åka i, jag kommer längst fram och personalen informerar mig att jag inte kommer med båten (bilen framför han med 10 sec tidigare)... Lätt ireterad inser jag att alla jag kört om kommer att komma bakom mig en efter en!
Får en hel del sura miner mot mig, men sitter och är väldigt upptagen med mina nya tidningar i <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> samt i-poden & telefonen!
Vet att jag pratade med Henrik (HTR) under tiden och han hade väldigt roligt åt det.
Så 30 minuter senare kommer nästa båt, jag körombord och dricker min första RedBul för resan, insåg att nu var jag toksen!
Hur ska detta sluta?
Jag köper på mig lite mer RedBul samt en massa godis, måste ha nånting att tugga på genom Tyskland.
Går ut på bryggan och tittar på hur Danmark försvinner i horisonten och hur Tyskland närmar sig sakta sakta sakta...
Gud vad skönt att snart vara i rätt land vet jag att jag tänker.
Går runt båten en del för att röra benen och få huvudet att pigna till samt få lite frisk luft.
Sätter mig i bilen när det är dags för bilarna att åka av och kör sakta av på Tysk mark!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233799" target="_blank">Bild</a>
Första bilen jag kör om i Tyskland, ironiskt nog en Lupo!

Min <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Bubbla</a> var så ännu en gång tillbaka i sitt hemland!
Och jag var närmare resans mål...
Första milen i Tyskland går fort, bräner på på "klasiskt" <a href="http://www.garaget.org/video/bqvv2bqubeto" target="_blank">Särås</a> sätt, den första bilen jag passerar är ironiskt en VW Lupo, lite kul med tanke på min stora kärlek till den bilmodellen samt att jag själv suttit och bränt den långa vägen ner i en "syskon Lupo". När jag är en bit in i Tyskland stanar jag min vana trogen på samma mack som alltid gjort, ungefär 15 mil i Tyskland. Tankar och frågar butiksbiträdet på Engelska om han tycker att väg 1 är ett bra val en måndag under rusning på väg ner till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a>, han tyckte nog att jag verkade dum som skulle åka genom dom största städerna under rusnings tid men varnade för köer men sa att det nog var bäst att jag kör väg 1.
Han var även på mig om att han tyckte jag skulle montera en registreringsskylt fram på <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a>... Han följde även ut med och tittade på bilen och sa nånting i stil med att "så här bra Porschar bygger dom inte längre"... Dom orden värmde kan jag säga!

Så iväg med full tank och och själv var jag nykissad, milen passerar nu riktigt bra och jag tror jag skulle kunna passera Bremen & Hamburg utan att hamnar i köerna men ack vad fel jag hade!
Hamnade i den värsta kön jag vart med om i mitt liv vid Bremen!
En man i bilen brevid mig i kön kliver till och med ur sin bil och packar upp en väska med kaffe och en macka!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233804" target="_blank">Bild</a>
Köerna i Bremen! Visste inte vad jag skulle ta mig till...

Då insåg jag att det skulle gå åt minst nån timme innan jag varförbi Bremen, men det var inte det värsta skulle jag inse...
För att när jag väll kommit förbi alla köer så kom jag till nästa problem regn & åter regn, regn som vi sällan ser det i Sverige!
Jag hade mina nya R-däck men dom spårade nå sjukt och bilen vattenplanade flera gånger redan i 100-110km/h, men tur i oturen jag såg inte många meter framför mig men det dök upp en Audi A8 i lite högre farter så testa hans hjulspår och dom fungerade fint för mig i <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a>!
Så la mig i 140-160km/h bakom honom, här hade jag inte mer tid att förlora så var det bara!
Även om det inte var önskat tempo så ville jag komma ner levande men samtidigt innan 24:00 då jag lovat pansionatet det, så sköna var inte mina GT3 läder stolar att jag ville sova i dom!
Men såg på klockan att det skule bli tajt, men som sagt ligger i regnet kanske 1 timme bakom Audin, och han viker av... Bara att börja krypa igen...
Men efter 20minuter i 70-110km/h så slutar det regna!
Nu var gudarna på min sida och ur i-poden sprutar det en massa glad pop i stället för Orup "regn hos mig", Metallica "The Unforgiven", Niklas Strömstedt "genom ett regnigt Europa" & Nordman "Vandraren"...
Nu skulle det inte bli nå mer problem ner, mer än att jag blev osäker på väg 1, så min vän Samuel fick agera guide från Jönköping ännu en gång!
Men det gick bätre än jag väntat mig och framåt 23:00 tiden landar jag helt slut vid <a href="http://www.nuerburg.de/" target="_blank">Nurburg</a>.
Då hade jag druckit 6 redbul och ätit mer godis än jag gjort på ett år tidigare!
Men även sjungit mig helt hes i bilen & hade en lätt huvudvärk (kan vara för att jag sjunger så ila)...
Tog bagaget upp på rumet på en gång och betalade för alla nätter jag skulle vara där i förskott lika bra så man inte slösar dom pengarna på några läckra grejer som går att köpa i dom olika butikerna runt <a href="http://www.nuerburg.de/" target="_blank">Nurburg</a>!
Säger direkt god natt till den tyska familjen och lägger mig i den sköna sängen och dör på en gång!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233797" target="_blank">Bild</a>
Bild på mig första morgonen under frukosten tagen av mig själv.

Vaknar på Tisdag morgon vid 10 tiden!
Sovit ut, helt underbart och solen skinner starkt in genom gardinerna...
Nu vart det go frukost på pansionatet och sedan åka och tanka <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> och tvätta henne rejält!
Det behövdes verkligen alla flugor samt regnet hade gjort så hon såg helt förskräcklig ut!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233817" target="_blank">Bild</a>
Ny tvättad och inga flugor kvar!

Vid 13:00 tiden är hon putsad och tankad, nu skulle jag åka till en vän sedan min Clio resa vid <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>, Oliver på <a href="http://www.csnuerburg.de/" target="_blank">Car Service Nurburg</a>.
När jag jag var ner senast hade Oliver hjälpt mig med byte av bromsolja samt oljor i bilen då Clion var ny köpt så ville jag inte köra ut och åka på Ringen innan jag servat bilen.
Oliver är en jäkel på att skruva och han är riktigt bilig på det oxå, så kan verkligen rekomendera honom för Er som kommer ner och vill ha nånting gjort med Era bilar...
Jag ville att han skulle kolla och kanske byta oljan i min växellåda då jag vet att den oftast brukar se riktigt dålig ut efter några dagars hårdkönring vilket jag klassar nerresan samt körningen på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> som!
Alltså ville jag att Oliver skulle byta växellåds olja nångång efter <a href="http://WWW.SPA-FRANCORCHAMPS.BE/" target="_blank">SPA Francorchamps</a> eller kanske rent av innan <a href="http://WWW.SPA-FRANCORCHAMPS.BE/" target="_blank">SPA Francorchamps</a>.
Han kollade när han skulle ha tid och sa att det skulle han kunna lösa och det skulle inte vara några problem alls.
Bra sa jag, informerade även om att jag hör av mig om det dyker upp några problem för mig!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233674" target="_blank">Bild</a>
Samhälet Nurburg, man ser ända bort till GP banan.

Träffar en trevlig kille från Finland som pratade flytande Svenska (en rädning för mig som är så pratsjuk), vid Oliver. Pekko Nykvist han åkte i en blå Audi S3 av nya karosen.
Vi snackade en del och kom fram till att ingen av oss ätit mer än frukost så vi åker ner till <a href="http://www.adenau.de/" target="_blank">Adenau</a> och <a href="http://www.pinocchio-adenau.de/" target="_blank">Pizzeria pinocchio</a>, dom har helt klart Tysklands goaste Pizzor dessutom är den bilig och extremt stor!
Så varken jag eller Pekko får i oss våra Pizzor, men vi pratar på om bilar och varvtider som sig börs när man är nära <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>.
Han berättade om hans stora kärlek till en gul <a href="http://www.garaget.org/?car=69142" target="_blank">Audi RS4</a> från Sverige (Erik/Feedme) som Pekko sett tidigare på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>.
Han hade en del funderingar på en sådan och eftersom <a href="http://www.garaget.org/?car=69621" target="_blank">jag är ägare av en sådan</a> också så hittade vi mycket att prata om!
Vi börjar närma oss eftermidagen och körpasset som öppnar klockan 17:15 (om jag mins rätt), så vi skiljs åt och bestämmer att vi ska mötas upp vid banan vid 17:00 tiden.
När jag anländer till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a>s entré så möter jag även två Svenskar Conny och Stefan som hade lämnat Stockholm ungefär samtidigt som mig men åkt en liten omväg och kommit ner mitt i natten till <a href="http://www.nuerburg.de/" target="_blank">Nurburg</a>.
Vi pratar lite och jag hejar på Pekko också.
17:15 och grindarna öppnar jag åker ut och laddar på, kommer in i depån direkt efter första varvet däcken kändes bra och bilen extremt lätt körd på banan!
Helt anorlunda mot i April, även om asfalten inte var varmt klibig så var hon som en dröm på banan, inte alls lika nervös och mjuk som föra gången här.
Mattias och mitt arbete hade gett resultat, lika så kändes hon lättare och snabbare.
Vilket är naturligt när man lättat bilen så mycket som vi gjort.
Här skulle det gå fort (i mina ögon iaf) det kände jag!
Fråga Conny och Stefan om dom ville åka med, dom hade kommit ner i en BMW E36 Touring som var Stefans.
Conny var inte sen på att tacka ja så han hoppade i <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> som passagerare, med mig en kille han inte hade en anning om hur han körde som förrare!
Den stackaren!

<a href="http://www.garaget.org/?car=69619&image=633945" target="_blank">Bild</a>
Porschen på Nurburgring. Längtar ner igen.

Inte heller så stor koll på banan för den delen heller, eller min bil...
Iväg laddar vi och första varvet känns väldigt bra, Conny trivdes i passagerar stolen så när jag frågar om han vill åka med ett varv till så var det "självklart" allt jag fick höra från honom!
Vet inte om han hade självmords tankar eller så gillade han att flygga med Porsche, har räknat ut att jag i regel är i luften med bilen oftast runt 3 gånger per varv.
Jag laddar detta varv på lite mer, närmar mig mitt personbästa som det känns redan på första partiet... Allt känns verkligen helt perfekt!
Men så mycket längre än så blir det inte!
På mitt 3;dje varv ut så tappar jag drivningen på bilen just efter Flugplatz och i ingången av Schwedenkreuz (nej jag kan inte alla kurvors namn, bara dom kändaste)!
Jag hade vart i luften vid Flugplatz och bromsat kraftigt vid landingen och samtidigt slängt i en lägre växel men hände inget när jag släpte koplingen.
Men inget oljeläckage eller liknande så låter bilen rulla hela vägen ner till <a href="http://www.adenau.de/" target="_blank">Adenau</a> där det finns en in & utfart!
Nu kändes livet tungt!
Jag hade ingen bogserögla i fram (den hade jag lättat bort) så var bara att ta bilen på bärgare, innan bärgaren kom så hade klockan blivit 18:30-19:00 och jag jagade Pekko så han kunde få Oliver på <a href="http://www.csnuerburg.de/" target="_blank">Car Service Nurburg</a> att invänta mig så vi kankse kunde se om det var länkaget som gott sönder eller om det var nånting annat som var "lätt" fixat.
Oliver ringer upp mig och medelar att han inväntar mig, Conny har inte sin mobil med sig så Stefan börjar oroa sig och undrar vart vi hade tagitvägen...
Han letar och listar till slut ut att vi var i <a href="http://www.adenau.de/" target="_blank">Adenau</a>...
Bärgaren tar min Porsche till Oliver och vi får upp den på Olivers lyft direkt, lyfter och inser efter ett tag att det är nånting som hänt med lådan.
Allt måste ner!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=202139" target="_blank">Bild</a>
Oliver till höger tittar hur han ska få ner växellådan.

Där rök mina pengar och ett antal dagar på banan!
Så Oliver säger att han kan riva lite sakta och att om vi har tur kanske vi kan hitta en beg låda eller en utbytes eller med lite tur så kanske är det bara nåt mindre fel på växellådan?
Så på onsdagen händer inte mycket, det var en röd dag i Tyskland!
Så Oliver hade stängt, han sa att på Torsdag kommer jag att ta ner lådan och se vad som hänt.
Tisdag kväll äter jag iaf mat på mitt favorit ställe <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a> i <a href="http://www.nuerburg.de/" target="_blank">Nurburg</a> och tar in "filé on the Rock" och det med Stefan och Conny, dom verkar gilla stället och vi pratar skit fram till småtimmarna, varpå vi skiljs åt och ses först på onsdagen vid banan igen.

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233795" target="_blank">Bild</a>
Maten första kvällen på Pistenklause.

Pekko kommer och hämtar upp mig framåt eftermidagen och vi åker ner och sätter oss vid fiket vid ban entrén, fikar lite och tittar på alla bilar i depån.
Sedan blir det dags för mig att åka med Pekko i hans Audi S3 på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a>!
Kan bara sumera att det var bland det värsta jag åkt med i mitt liv, inte att han inte hade koll på sakerna!
Han körde verkligen ruskigt fort och grymt bra!
Grymt imponerad av hans körning, än mer tiden (ca) 8,27 med hans mer eller mindre orginal S3;a, inte r-däck och inte stora bromsar eller några chassie uppdateringar!
Kan erkänna att det snababste jag hade åkt med som passagerare var <a href="http://www.garaget.org/feedme/" target="_blank">Erik Jirhall</a> i hans <a href="http://media.s2k.nu/Nurburgring/Bild_153?full=1" target="_blank">Porsche Boxter S</a> han hade med sig 2005, då var det (ca) 8,33 men med R-däck osv... Så var sjukt imponerad över Pekkos prestationer som förrare!
Frågar om jag kan få filma lite inifrån bilen så jag kan dela med mig med hans förarkunskap med resten av världen men får till svar att han med ett stort leende att inte vill ha några "evidence", när jag frågar vad han menar så förklarar han att han inte vill ha nå bevis ifall han kör av och det händer nånting!
Det var då jag blev lite lätt panikslagen!
Jag är ju som sagt bilräd, hur svårt det nu kan vara att förstå det med tanke på hur jag själv kör, men det satte sig i bakhuvudet när jag satt där!
Så efter två varv tackade jag för mig och gick och pratade med Conny och Stefan, dom hade averkat några varv i BMWn och verkade stortrivas!
Lite almänt snack och efter det så blev det bokning av <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a> på onsdagkvällen med hela gänget Pekko, Conny & Stefan.
Mycket bilsnack men som vanligt med mig vid bordet även lite hockey!
Vilket inte uppskattas av vår finska vän som tycker att Finland inte presterat lika bra som Sverige och att han ligger i ett underläge, motorsport var bättre!
Men framåt 23:00 så går alla hem till sig, vi skulle mötas på torsdagen sa vi...
Vaknar på torsdagen med att gå ner till Oliver på <a href="http://www.csnuerburg.de/" target="_blank">Car Service Nurburg</a>.

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=202136" target="_blank">Bild</a>
Oliver till vänster och en av hans vänner till höger, Porschen på lyften.

Han hade redan vid 10-11:00 tiden rivit ner det mästa av drivpaketet men hade stöt på lite problem då han inte fick ner lådan som han borde, det var koplingen som hölkvar allt prata han om.

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=202140" target="_blank">Bild</a>
En av grabbarna från Ring Racing som kom förbi för att hjälpa.

Så en av grabarna som skruvar på <a href="http://www.ring-racing.de/" target="_blank">Ring Racing</a> (som under resan hade stängt på grund av flytt sas det) kom förbi och hjälpte Oliver, efter 30 minuter så kom så lådan ner!
Kvar i svänghjulet sitter halva ingående axeln!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=202144" target="_blank">Bild</a>
Växellådan på golvet och den ingående axeln ligger löst.

Det var anlendingen till att lådan inte gick att få ner så enkelt som han hade tänkt den goda Oliver!
Nu insåg vi att det bara fans ett alternativ det var att köpa en låda, beg, utbytes eller ny, via <a href="http://www.porsche-koblenz.de/" target="_blank"> Porsche Center i Koblenz</a> får vi tag på en ny växellåda, den levereras dock först på lördagen vid 12:00 tiden, trots löften om leverans vid 9 tiden skulle det vissa sig!
Men jag satt hos Oliver mer eller mindre dessa dagarna som var kvar till lördag, dock så träffade jag så klart Conny, Stefan & Pekko några gånger.
Torsdagen blev det för övrigt inte nånkörning på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>, det var dimma och regn i luften.
Så vart en sitta hemma och vara tråkig dag, lite föda fick jag i mig vid fiket vid banan, men det mästa kändes tungt just då.
Så läste nog hälftern av mina tidningar under denna dag, nästa gång tar jag med mig några böker ner.
Fredag morgon, mitt ex Karin skulle komma ner på fredagen med en gamal vän till mig Mats Jörnell, Mats lärde jag känna under mina dagar som Lancia ägare och ägare & grundare av forumet <a href="http://www.lanciadelta.nu" target="_blank">www.lanciadelta.nu</a>.
Karin hade planert att flygga ner till Mats i Malmö och sedan skulle hon, Mats och Mats vän Tony åka ner i Mats Audi A2 TDi.
Ytterligare i sälskapet hade dom 2 till av Mats vänner Patrik & Henrik. Varav Patrik kom i en VW Golf GTi och Henrik skulle utsätta sig för dödslängtan och åka MC på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>!
Dom anländer framåt 17:00 tiden på Fredagen, då hade redan Pekko gett sig av hemåt mot Finland och jag hade tillägnat hela dagen hos Oliver.
Så jag följer med mitt nya resesälskap till entrén och skulle gå och titta på alla fina bilar som alltid står i depån...
Patrik får dock problem med sin Golf redan på dom första varven och direkt efter det får även Stefan problem med sin BMW!
Det verkar som att Stefans vattenpump eller thermostat har gett upp, och ska jag vara ärlig mins jag inte vad det var för fel på Golfen, men jag tror det var toppen eller liknande, stort ras var det iaf.
Så bara boka transport hem för Patrik med sin Golfen, dock stanar Patrik tills Mats och Tony åker hem. Mats drar hur som helst upp Stefans BMW från <a href="http://www.adenau.de/" target="_blank">Adenau</a> till Oliver.

Kvällen tillägnar Jag, Karin, Mats, Tony, Henrik & Patrik på <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a> där även Conny och Stefan dyker upp strax efter oss...
Mycket bilprat och Tony berättar mycket om <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> och hur han vart nere på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> och kört 100-tals om inte 1000-tals varv i sitt liv!
Sjukt mycket mat, sprit och bilprat blir det och framåt 1 på natten kommer jag in på pansionatet...
Somnar som ett barn, och vaknar på lördag morgon äter som vanligt den goa frukosten och pratar med <a href="http://www.garaget.org/feedme/" target="_blank">Erik Jirhall</a> som nu är på väg ner till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> med sin <a href="http://www.garaget.org/?car=69142" target="_blank">Audi RS4</a>, går ner till Oliver och lysnar hur allt går, han hade inte fått lådan som leverantören lovat på morgonen men han hade teorier om att jag skulle hinna med ett varv på eftermidagen på lördag!
Lådan dyker upp vid 12:00 tiden och Oliver börjar genast att montera, själv så åker man på att betala kalaset, samtidigt så har Stefan och Conny inset att det kanske bara var thermostaten på BMWn och funderar på hur dom ska byta den själva...

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233705" target="_blank">Bild</a>
Nurburgrings nordslinga och GP på samma bild, tävlingarna under lördagen.

Jag går till läktarna ut mot GP banan där det körs olika serier under hela dagen, kul att titta på nu när man läst alla tidningar man hade med sig i stort sett!
Framåt 18:00 tiden är jag tillbaka hos Oliver, turistkörningen hade då vart igång 45 minuter och jag var så sugen på att köra min <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porsche</a>!
Men innan Oliver har testat och jag testat bilen klart och justerat växellänkaget och annat så hade klockan blivit ca 18:30, men glad i hågen bräner jag till banan bara för att mötas av att en stor olycka har skett och att det inte skulle bli nå mer körning denna dag!

Ännu en dag som gick åt helvete rent ut sagt...
Då hade jag lagt 5 dagar i <a href="http://www.nuerburg.de/" target="_blank">Nurburg</a> och kört 2½ varv!
Men <a href="http://www.garaget.org/feedme/" target="_blank">Erik Jirhall</a> dyker upp med lite av dom övriga från <a href="http://www.grc.as" target="_blank">GRC</a>, vi äter även denna lördag kväll på <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a> och den tyska italienaren hade äntligen börjat bli lite trevlig!
Vi sitter vid ett långbord och det är knökfult på resturangen!
Stämningen är bra och jag kan säga att nu var jag på bra humör och kostar på mig efterrätt och några groggar, <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> bjuder på sitt underbara <a href="http://media.s2k.nu/albums/friends/MOV00061.mpg" target="_blank">Njaeeee</a> vid flera tillfällen!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233653" target="_blank">Bild</a>
Midagen på Lördag kväll, en underbar afton. Alla på bild utom <a href="http://media.s2k.nu/albums/friends/MOV00061.mpg" target="_blank">Erik han fick en egen film</a>.

Söndag morgon, körning heldag!
Nu var jag uppe med tuppen och hade putsat <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> och tankat upp henne till fulltank, kändes som det skulle bli en bra dag, fint väder och mycket bilar skulle dock betyda svårt att köra riktigt fort på banan!


Men hoppades med att hinna köra 10-20 varv iaf, det gick bättre än så!
Han köra 29 varv och började verkligen hitta ännu mer rytm på banan, och lyckades till och med <a href="http://www.garaget.org/video/ecaen4b28g1x" target="_blank">köra om en Carrera GT</a> trots extra vikt (mitt ex Karin i passagerar sätet)!
Jag passade på att agera Ring-Taxi oxå under eftermidagen då det var en del Svenskar på plats, dessa ville gärna åka med ett varv eller två. Tror jag säkert körde minst 12 olika personer under söndagen i passagerarsätet.
Det var med blandade känslor i passagerarsätet, vissa var skräckslagna vissa verkade bara njuta!
Men tror att alla som åkte med tyckte det gick tämligen fort!
Själv var jag iaf extremt nöjd med bilen på bana...
Så ser Du nån av mina bilar på en banträff där man får ha passagerare tveka inte om att gå fram och fråga om Du får åka med, jag bits inte!
Och jag älskar att ha nån i bilen när jag kör.

Allt var verkligen på topp, denna kväll hade dock Mats och hans vänner lämnat oss så <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> kör ut oss till en typisk tysk resturang i <a href="http://www.hotel-rieder.de/index.html" target="_blank">Hotel Rieder</a> som låg bort mot där Ring Racing låg tidigare från <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> sett.
Inte riktigt lika bra som Pinocchio eller <a href="http://www.am-tiergarten.de/de/restaurant/" target="_blank">Pistenklause</a> enligt mig, men <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> gillar maten!
Men fortfarande godkänt för att vara Tyskland!
<a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> hade nu fått lite problem med laddtrycket så vi var tvugna att göra rent hans magnetventil, så på kvällskvisten så gör vi rent den och jag tror resultatet vart överförväntan för <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a>, jag gjorde det med Mattias Stertman (<a href="http://www.pm-racing.se" target="_blank">PM Racing</a>) hängandes i telefon i Nynäshamn!
Då <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> har tummen mitt i handen och jag kankse inte är den som är bäst på att skruva på jorden...
Måndagen såg ut att kunna vara en perfekt dag på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a>, mindre bilar och bra väder dock började körningen först vid 15:00 tiden.
Så vi började med att äta lunch på Pinocchio, jag, Karin & <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a>.
Stefan och Conny hade nu lämnat in BMW;n till Oliver och han hade bytt vattenpump samt thermostat på bilen... Dom vågade dock inte åka några fler varv på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> utan begav sig hemåt efter detta... Så dom var inte kvar när körningen började på måndagen.
Jag han köra 21 varv till på måndagen, varav jag tror Karin åkte med 5 varv och några andra personer 8 varv ungefär...
Så åkte sällan helt ensam, vilket jag verkligen inte har nånting i mot, trivs att ha passagerare i bilen, och alltid skönt att prata med nån...
Jag är ju rätt pratglad av mig så...
Kände helt plötsligt att resan var värd allt slit och alla pengar!

<a href="http://www.garaget.org/?car=69619&image=633949" target="_blank">Bild</a>
En av alla Svenska som åkte med mig runt under Söndagen och måndagen.

<a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a> är verkligen himlen på jorden!
Lyckades dessutom hålla <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> bakom mig utan några störe problem samt sätta 8,09 (BTG) med <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a>!
Riktigt nöjd även om jag gärna hade sett 8,00 tid, men inser att med bilar på banan, temperaturen i luften och den efekt jag har nu blir det svårt att ta dom sekunderna, även om jag är långt ifrån ett profs så känns det som att man kanske kan hitta 5-10 sekunder till på sin höjd! Som bilen såg ut just då!

<a href="http://www.garaget.org/?car=69619&image=633943" target="_blank">Bild</a>
Erik jagar mig genom lilla karuselen, men närmare än så blir det inte.

Men med lite mer camber ifram och 20-50hk till så skulle man kanske kunna åka under 8 minuter hela dagarna började jag tänka!
Farligt det där med banåka och trimma...

<a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> och jag ger upp körningen framåt 19:00 tiden det hade hänt en mindre olycka på banan så det vara bara att ge upp för denna gång!

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233642" target="_blank">Bild</a>
En av alla läckra bilar som stod i depån en gul Carrera GT, fick Erik att gå igång!

Åkte förbi Oliver och tackade han för all hjälp och hämtade upp väskorna för att bege oss mot Belgien och <a href="http://www.spa-francorchamps.be/" target="_blank">Spa Francorchamps</a>!
Natten mellan måndag och Tisdag sover vi på <a href="http://www.radissonsas.com/cs/Satellite ... anguage=en" target="_blank">Radisson SAS Balmoral Hotel</a> i staden Spa, och lite lättare mat intas med den alltid trevlige Johan (<a href="http://media.s2k.nu/Nurburgring/Bild_155?full=1" target="_blank">RS2 ägare/åkare</a> och är en flitig <a href="http://www.grc.as" target="_blank">GRC</a> medlem).
Det blev sömn ganska så tidigt och trots det blir vi sena till frukosten på morgonen och vi slänger i oss den samt flyger iväg till <a href="http://www.spa-francorchamps.be/" target="_blank">Spa Francorchamps</a>.
Medverka på förarmötet och sedan tvätta bilen stod på schemat.
Efter det var det att packa ut allt och börja köra!

<a href="http://www.garaget.org/?car=69619&image=633960" target="_blank">Bild</a>
Eau Rouge på SPA, en av dom kändaste delarna av en bana i F1 cirkusen.

Hinner köra 20-30 varv innan det blir dags för lunch, <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> visste om ett ställe i Malmedy (nån mil från <a href="http://www.spa-francorchamps.be/" target="_blank">Spa Francorchamps</a>) som hade bra mat så jag, <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a>, Karin och Kenneth Karlsson (GT3 ägare) med sin fru beger oss till resturangen.
Maten var bra och stället var trevligt, vi hinner en snabb "raggar" sväng med bilarna och sedan tillbaka till banan och körning resten av dagen.
Banan är riktigt trevlig och <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> testar <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> några varv och är imponerad av farten i henne samt chassiet.
Själv är jag imponerad av hur många GT3 och liknande Porschar jag kör om under dagen!
Hon var verkligen an av dom snabbaste gatregistrerade bilarna under dagen.
Även om jag fick se mig passerad av nån Porsche cup bil samt olika kit cars och Seven bilar. Överlag är jag som sagt mycket imponerad av hur bra hon gick.
Dessutom tycker jag att bortset från växellådan så har Porschen vissat upp en driftsäkerhet som jag tror få bilar från 1997 och med 13,000mil på mätaren skulle kunna vissa upp.

<a href="http://www.garaget.org/?car=69142&image=629429" target="_blank">Bild</a>
Erik laddar på med sin RS4 på SPA.

Bilen känns verkligen snabb genom alla kurvigapartier, det är bara att hålla fult och styra åt det håll Du vill, så går hon mer eller mindre snällt ditåt!
Kör över 30 varv till och känner att jag längtar tillbaka till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> men känner oxå att jag måste börja tänka på hemresa och r-däcken börjar sjunga att dom tycker det är dags att åka hem om dom ska räcka till det...


<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=202157" target="_blank">Bild</a>
Erik och jag fulltankade efter en dag på Spa Francorchamps.

Så efter en lång dag på banan så åker vi ut från banan och stanar på Total macken som ligger utanför banområdet och fyller våra nu tomma bensintankar.
Själv <a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=201994" target="_blank">lättar jag på trycket</a> lite.
Så efter lite diskusion så följer <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> efter mig mot Dusseldorf där vi planerade att åt minstone stanna och äta och kanske sova kvar.
Vi äter mat på <a href="http://www.block-house.de/" target="_blank">Blockhouse</a> i centrum av Dusseldorf vid 20:30 tiden, efter att Henrik (HTR) agerat guide hemma i Sverige (tack ännu en gång)...

Kan erkänna att jag var ganska trött i huvudet men kände ändå att jag nog ville hem eller iaf komma längre än Dusseldorf!
Så sätter mig och diskuterar med Karin & <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a>, hur långt kan vi komma innan vi måste sova, har ändå vart vaken mer än 12 timmar nu och bankörningen tar ganska hårt på mig och jag tror den hade gjort det på <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> med.
Men vi säger att vi tar en stad i taget med lite av ett mål blir Danmark och Köpenhamn.
Jag lägger mig och mer eller mindre flygger fram igenom natten upp mot Putgarden, mil efter mil bara passerar och <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> är uppe i sin toppfart gång på gång på gång, <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> ligger bakom mer eller mindre hela tiden.
Dock verkar <a href="http://HTTP://WWW.GARAGET.ORG/?CAR=69142" target="_blank">RS4</a>;an gilla bensin lite mer än <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a>, så nåt extra soppa stop behöver han i mellan åt...
Själv känner jag mig ganska trött i huvudet men känner att jag bara måste vidare och vidare...

<a href="http://www.garaget.org/mypage/gallery.p ... age=233849" target="_blank">Bild</a>
Vägen hemmåt, några timmar efter denna bil är tagen har Erik och jag delat på oss.

Så kommer fram till Putgarden framåt 1-2 tiden på natten, tyvärr så hinner inte <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> med denna förja som vi planerat och våra vägar skiljs tyvärr åt denna gång här.
Tror att <a href="http://www.garaget.org/feedme" target="_blank">Erik</a> senare stannade i Köpenhamn.
Jag och Karin väljer att på färjan över sova då det är bra för att få lite mer energi.
Köper även några till RedBul, som jag dricker på en gång när jag satt mig i bilen.
Lite gympa övningar innan bara så man kan röra på sig, inser att jag kan nå nån form av rekord genom Danmark och Sverige!
Lägger på ett kol och Danmark passeras på 1 timme och ser Sverige redan vid 3 tiden på natten!
Åker över bron och njuter av att se Sverige, sällan känt att det var så skönt att se kusten.
Funderar på om jag verkligen ska maxa genom Sverige eller om jag ska stana och sova...
Karin sov brevid mig...
Nej jag grejar detta tänkte jag skruvade upp ljudet i min i-pod!
Stannade och tanka på en Statoil norr om Malmö och sedan så passerar milen, kommer knapt ihåg nånting mer än att jag efter nån timme står hemma i Enköping!
Så tröt i huvudet och med sprängande huvudvärk men hade inte nikat till en enda gång i bilen!
Ögonen stod upp även när jag la mig i sängen så nog fungerar det att dricka RedBul!
Hela Onsdagen ligger jag och sover, vaknar på kvällen tar mig ner på stan och hyr en film och ser den hemma i soffan!
Somnar om och går sedan till jobbet på Torsdagen!
Resan kan sumeras med både fiasko och med succé!
Allt beroende på hur man ska se det, plånboken säger fiasko, driftsäkerheten på <a href="http://www.garaget.org/?car=69619" target="_blank">Porschen</a> var ju kanon överlag, dock så raset av lådan var ju inte lika kul!

Dock så kul att äntligen börja bli snabb på <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Ringen</a> och alltid kul att köra på <a href="http://www.spa-francorchamps.be/" target="_blank">Spa Francorchamps</a>!
Sedan så fick jag en behövlig semester, som jag verkligern behövde...
Hoppas att nån orkar läsa texten och uppskattar den!
Komentarer uppskattas...
Själv ser jag fram i mot nästa resa till <a href="http://www.nuerburgring.de/" target="_blank">Nurburgring</a> och ävan till <a href="http://www.spa-francorchamps.be/" target="_blank">Spa Francorchamps</a>, till Er övriga tipsar jag verkligen om <a href="http://www.grc.as" target="_blank"> GRC's Ringen resor</a>, dom är bland det bästa en nybörjare kan åka på och har den perfekta grunden för att senare bli beroende av världens längsta och roligaste bana!
mvh Jimmy Särås

P.S Har fått många frågor om vad en resa som denna kostar, kan sumera i hop alla kvitton:
Bensin, godis, dricka & glass på mackar: 8442:- (ca 1,9 liter milen totalt med bankönring)
Öresundsbron: 600:- (tur och retur)
Rödby Puttgarden: 1000:- (tur och retur)
Pansionat: 450:- (natten)
Varvkort på Ringen: 7000:- (55varv tror jag att jag köpte, ca14 euro varvet kostar det)
Hotel och körning på SPA med GRC: ? (kommer inte ihåg)
Mat: ca 4000:- (här kan man komma biligare undan)
Övrigt: 2920:- (kläder, parfym, sprit & annat jag köpte, dock inte växellådan)

Hoppas det hjälper Er ungefär vad Ni ska spara undan för att ha råd med en likadan resa som mig under året!
mvh Jimmy Särås

<!--coloro:Orange--><span style="color:Orange"><!--/coloro-->[b]Chapter 1 in the bible of Racing.[/b]
Ayrton Senna da Silva was the new Jesus.
Pepole will talk forever about him and they will always remeber Him as the Mesias of Racing and Racing spirit.
Mayby in 1500 years it will be a own religion and bible about Racing and Ayrton Senna!
So why shuld i wait in 1500 yers to idolize and pray for him when i could start today?
I will always remember the sprit that Ayrton Senna show us all for Racing,
for what He have done for me and for the Racing in the world!
Thank you Ayrton Senna!
[b]He is my Jesus![/b]<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Koffe
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 305
Blev medlem: 26 april 2004, 19:21
Ort: Löddeköpinge TEAM Södervidinge

18 januari 2008, 20:13

tack så mycket för att dy delar med dig av resan!

nån gång ska jag med åka ner o köra det har jag bestmt o jag har ju typ 50 mil kortare resväg så =)
SAUD
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 304
Blev medlem: 13 augusti 2004, 19:45
Bil: CTR-2016
Namn: Saud Omerovic
Ort: Halmstad

18 januari 2008, 21:38

Fantastiskt läsning Jimmy!

Det var nästan som att läsa en bok och då ser man alla bilder framför ögonen vad som händer och man lever sig in helt och hållet!!! Ska ditt nu i år första gången för min del,så när det börjar närma sig då kommer jag att skicka till dig ett PM(vill ha lite typs av dig) på Rejsas forum eftersom du hänger där for det mesta?!

Verkligen fantastiskt läsning och riktigt kul att du upplevde och njöt av båda banor inom så kort tid! Världens bästa race förarna inom all motorsport anser att just dessa två banor är bästa på den här planeten?!

MVH Saud
Saud Omerovic
___________________
Civic Type R - 2016
Civic 1.6 - 2014
Användarvisningsbild
Mordiiax
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3955
Blev medlem: 5 augusti 2005, 11:28
Bil: Civic 1300 -81
Namn: Johan Mähler
Ort: Sundsvall
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Kontakt:

18 januari 2008, 22:09

Mycket nöje i den läsningen! Någon gång så ska jag dit med. Någon gång...

:cheers:
*Regionsombud Norr* Johan Mähler 070 358 06 13
Honda Civic Tourer -15 & Honda Civic 1300 -81
Tidigare Honda: Civic "Spoon", Civic diesel, Civic VEi, CRX, CTR, CR-V, S2000 & Accorder.
HPC IRC CREW
Racetec
Användare
Användare
Inlägg: 82
Blev medlem: 30 januari 2006, 17:38
Ort: Karlshamn/Olofström
Kontakt:

18 januari 2008, 22:55

riktigt härlig historia!

var själv där nere i somras men tyvärr så snodde bankomaten i Nurberg mitt VISA-kort :wallbash: blev inte mkt åka den gången utan jag fick ordna med att fixa fram pengar och så skulle vi vidare ner i europa.

får ta en resa nästa sommar är det tänkt :thumbup:
Honda Civic Type-<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->R<!--colorc--></span><!--/colorc--> -05 <!--coloro:#696969--><span style="color:#696969"><!--/coloro-->[Cosmic Grey Pearl]<!--colorc--></span><!--/colorc--> SS:1.34.47
SPEEDFREAK
<!--coloro:#696969--><span style="color:#696969"><!--/coloro-->INJEN | Invidia | H&R | Endless | Sparco | Motul | Goodridge<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Powered by <a href="http://www.streetpower.se" target="_blank">Streetpower.se</a>
Användarvisningsbild
Jimmy
Proffs
Proffs
Inlägg: 2556
Blev medlem: 28 mars 2004, 13:34
Bil: Civic EG
Namn: Jimmy Eriksson
Ort: Gävle
Kontakt:

19 januari 2008, 04:20

Otroligt trevlig läsning så här mitt i "vintern" =)
man blir ju smått peppad iaf, och nångång ska man väll ner å köra där å

mest förvånad hur du har orka lagt in alla länkar, tummen upp :)
www.JJizzle.com = Styggaste bloggen
www.garaget.org/jimmy_JDM
www.RubNScrape.com

Mordiiax - "ingen vits att försöka leka rik med orignalsaker när man ändå avslöjat att man är fattig genom att åka honda"
Särås
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 46
Blev medlem: 26 april 2004, 10:21
Ort: Enköping
Kontakt:

19 januari 2008, 04:48

Jimmy skrev:Otroligt trevlig läsning så här mitt i "vintern" =)
man blir ju smått peppad iaf, och nångång ska man väll ner å köra där å

mest förvånad hur du har orka lagt in alla länkar, tummen upp :)
Tog lite tid kan jag erkänna och jag som har så stora problem med att skriva osv... Tror det tog 3 evigheter innan texten i huvudtaget var klar! :/
Hur som helst klart Ni alla ska åka ner, det är världens underbaraste banor!
Dock lite Hondor på båda banorna, tror jag såg 2 Honda på Ringen under en vecka! :(
Dock såg jag en NSH Type s utanför pistenklausen!!! :whatever:
Hur som helst alla som har frågor är välkomna att fråga, jag bits inte, även om jag verkar lite störd ibland! ;)

Hänger här, tror jag läst det mästa senaste året, men postar inte så mycket... Tycker ibland att det blir lite för mycket "honda är bäst" även om Honda är ruskigt bra! :D

Väldigt glad över alla komentarer, trodde Ni skulle såga mig på grund av att det inte var så mycket Honda i reportaget...
mvh Jimmy Särås
mvh Jimmy Särås

<!--coloro:Orange--><span style="color:Orange"><!--/coloro-->[b]Chapter 1 in the bible of Racing.[/b]
Ayrton Senna da Silva was the new Jesus.
Pepole will talk forever about him and they will always remeber Him as the Mesias of Racing and Racing spirit.
Mayby in 1500 years it will be a own religion and bible about Racing and Ayrton Senna!
So why shuld i wait in 1500 yers to idolize and pray for him when i could start today?
I will always remember the sprit that Ayrton Senna show us all for Racing,
for what He have done for me and for the Racing in the world!
Thank you Ayrton Senna!
[b]He is my Jesus![/b]<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Särås
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 46
Blev medlem: 26 april 2004, 10:21
Ort: Enköping
Kontakt:

19 januari 2008, 04:49

Racetec skrev:var själv där nere i somras men tyvärr så snodde bankomaten i Nurberg mitt VISA-kort :wallbash: blev inte mkt åka den gången utan jag fick ordna med att fixa fram pengar och så skulle vi vidare ner i europa.
Lider verkligen med Dig!
Tack för dom fina orden för övrigt!
Lycka till!
mvh
mvh Jimmy Särås

<!--coloro:Orange--><span style="color:Orange"><!--/coloro-->[b]Chapter 1 in the bible of Racing.[/b]
Ayrton Senna da Silva was the new Jesus.
Pepole will talk forever about him and they will always remeber Him as the Mesias of Racing and Racing spirit.
Mayby in 1500 years it will be a own religion and bible about Racing and Ayrton Senna!
So why shuld i wait in 1500 yers to idolize and pray for him when i could start today?
I will always remember the sprit that Ayrton Senna show us all for Racing,
for what He have done for me and for the Racing in the world!
Thank you Ayrton Senna!
[b]He is my Jesus![/b]<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Kwan
Användare
Användare
Inlägg: 149
Blev medlem: 12 februari 2005, 23:42
Ort: Åhus

19 januari 2008, 08:11

Himla trevlig läsning! Alltid kul att läsa sådana här berättelser.
"Livet är inte mer planerat än harens som skuttar över vägen."

Golf III --> brukis. Jag kör <!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro-->HONDA<!--colorc--></span><!--/colorc--> innerst inne.
Junior
Användare
Användare
Inlägg: 268
Blev medlem: 25 juli 2004, 02:34
Ort: Borås

19 januari 2008, 09:31

Bra läsning vilken engagemang :)

Våre kul att åka ner ringen nån vacker dag.
NU: CTR Turbo

Bmw m3 3,2
Lancer Evo 2
Impreza sti 2003
Dc2 K20/k24
Crx Vt b18c Mfl..


Mvh Junior Shahin
Användarvisningsbild
xzbatt
Påläst
Påläst
Inlägg: 686
Blev medlem: 28 juli 2004, 21:54
Ort: Västerås

19 januari 2008, 10:18

hehe vilken resa, skönt att allt löste sej så bra med växellådan och vad kul med alla nya vänner du verkar ha fått under resan..

Jag ska definitivt göra en resa ner i Europa på dom klassiska banorna för att se hur det är.
Kan en bil någonsin bli perfekt?
oscii
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 397
Blev medlem: 25 juli 2004, 10:31

19 januari 2008, 12:01

Fin liten bubbla du har där.
å i tidlös härligt röd färg.
Små slingriga vägar i Spanien
e också ballt. Finns en del balla
banor där me. ;)
MvH
<!--sizeo:2--><span style="font-size:10pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><a href="http://crxcommunity.com/" target="_blank">http://crxcommunity.com/</a><!--sizec--></span><!--/sizec-->
Särås
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 46
Blev medlem: 26 april 2004, 10:21
Ort: Enköping
Kontakt:

19 januari 2008, 15:50

oscii skrev:Fin liten bubbla du har där.
å i tidlös härligt röd färg.
Små slingriga vägar i Spanien
e också ballt. Finns en del balla
banor där me. ;)
MvH
Vill Du se mig köra på nån Spansk bana alltså?
Ja varför inte! :)
Kul att Du gillade min "bubbla"! :)

Junior: Tror jag brukar ge 100% på det jag vill göra, jag ville ge div olika vänner samt användare på dom olika forum jag hänger på en trevlig raport på hur en ringen resa ser ut genom mina ögon, synd på lådraset som drog ner lite, annars hade det var mycket mer om själva körningen osv...
Hur som haver så gick det fint samt att raset gav nog lite mer inlevelse?
mvh Jimmy Särås
mvh Jimmy Särås

<!--coloro:Orange--><span style="color:Orange"><!--/coloro-->[b]Chapter 1 in the bible of Racing.[/b]
Ayrton Senna da Silva was the new Jesus.
Pepole will talk forever about him and they will always remeber Him as the Mesias of Racing and Racing spirit.
Mayby in 1500 years it will be a own religion and bible about Racing and Ayrton Senna!
So why shuld i wait in 1500 yers to idolize and pray for him when i could start today?
I will always remember the sprit that Ayrton Senna show us all for Racing,
for what He have done for me and for the Racing in the world!
Thank you Ayrton Senna!
[b]He is my Jesus![/b]<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Mooseman
Kunnig
Kunnig
Inlägg: 812
Blev medlem: 9 mars 2006, 19:13
Bil: Civic K20
Namn: Erik Petersson
Ort: Kalmar

21 januari 2008, 08:54

Jag tycker inte du skall ha tillåtelse att skriva denna sortens berättelser här på forumet......


.....för man blir så in i helvete sugen på att åka dit själv då! :wallbash:

Härlig berättelse, man måste åka dit en vacker dag alltså!
Team Kalmar
Krister
Användare
Användare
Inlägg: 200
Blev medlem: 15 april 2004, 14:07
Ort: Sollentuna

21 januari 2008, 10:00

Riktigt trevlig läsning och vilken resa... och en bra resa har båda ups and downs så att säga.
"Happiness is not getting what you want but wanting what you got"

Kör:
Honda Civic 1.8 Sport Midnight Blue -10
Honda CBR1000RA Svart -10
Användarvisningsbild
Hattori Honda
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 99
Blev medlem: 3 augusti 2004, 11:40
Bil: Civic 1.8 Sport, 2006
Namn: Andreas Engstrom
Ort: Stockholm

23 januari 2008, 10:49

Trevlig läsning, tack för det! :)

Jag tänkte flyga ner och gå kursen där man kör gamla Alfa 75 i vår. Har du hört nåt om den? Bra/dålig?

// Andreas
Stocktown, Älta
Civic 1.8 Sport, 2006


Pflanzgarten stole my virginity

Du borde cykla mer!
Användarvisningsbild
raseri
Moderator Gold
Moderator Gold
Inlägg: 1784
Blev medlem: 3 februari 2005, 18:22
Bil: Integra Type R / S2000
Namn: Fredrik Hellström
Ort: Varberg
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

23 januari 2008, 11:21

Riktigt trevlig läsning!!
- Regionsombud Väst -
Fredrik Hellström
0709 80 80 35

Honda Integra Type R K24 '99
Honda S2000 AP1 '00
Särås
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 46
Blev medlem: 26 april 2004, 10:21
Ort: Enköping
Kontakt:

25 januari 2008, 14:01

Hattori Honda skrev:Trevlig läsning, tack för det! :)

Jag tänkte flyga ner och gå kursen där man kör gamla Alfa 75 i vår. Har du hört nåt om den? Bra/dålig?

// Andreas
Helt ok det jag hört, dock så vill jag minas att dom kurserna inte var så biliga?
Men kan minas fel, jag själv har ju bara kört mina egna bilar på banan (utom Henriks RS4;a då)...
Men som sagt finns många firmor som hyr ut och erbjuder olika saker där nere...

Kul att Ni på HPC gillade min lila story! :)
mvh Jimmy Särås
mvh Jimmy Särås

<!--coloro:Orange--><span style="color:Orange"><!--/coloro-->[b]Chapter 1 in the bible of Racing.[/b]
Ayrton Senna da Silva was the new Jesus.
Pepole will talk forever about him and they will always remeber Him as the Mesias of Racing and Racing spirit.
Mayby in 1500 years it will be a own religion and bible about Racing and Ayrton Senna!
So why shuld i wait in 1500 yers to idolize and pray for him when i could start today?
I will always remember the sprit that Ayrton Senna show us all for Racing,
for what He have done for me and for the Racing in the world!
Thank you Ayrton Senna!
[b]He is my Jesus![/b]<!--colorc--></span><!--/colorc-->
magnum
Användare
Användare
Inlägg: 98
Blev medlem: 4 september 2004, 19:35
Ort: Sthlm Bromma
Kontakt:

29 januari 2008, 09:32

Riktigt riktigt rolig !

Känns bara som att man måste ta sig i kragen och åka ned dit kommande sommar :)
Ninja pwr !
Särås
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 46
Blev medlem: 26 april 2004, 10:21
Ort: Enköping
Kontakt:

16 april 2008, 23:05

magnum skrev:Riktigt riktigt rolig !

Känns bara som att man måste ta sig i kragen och åka ned dit kommande sommar :)
Tycker jag verkligen att Du ska göra!
Som sagt det är himlen för alla som gillar bilar! :)
mvh
mvh Jimmy Särås

<!--coloro:Orange--><span style="color:Orange"><!--/coloro-->[b]Chapter 1 in the bible of Racing.[/b]
Ayrton Senna da Silva was the new Jesus.
Pepole will talk forever about him and they will always remeber Him as the Mesias of Racing and Racing spirit.
Mayby in 1500 years it will be a own religion and bible about Racing and Ayrton Senna!
So why shuld i wait in 1500 yers to idolize and pray for him when i could start today?
I will always remember the sprit that Ayrton Senna show us all for Racing,
for what He have done for me and for the Racing in the world!
Thank you Ayrton Senna!
[b]He is my Jesus![/b]<!--colorc--></span><!--/colorc-->
Hallon
Wannabe
Wannabe
Inlägg: 0
Blev medlem: 16 december 2007, 21:42
Ort: Kalmar

18 april 2008, 14:51

Man blir ju inte annat än sugen på att prova på Ringen.. men framför allt en längre bilsemester i Europa! :thumbup:
Kör just nu Holländskt skräp.
Honda när ekonomin tillåter!
Användarvisningsbild
Mordiiax
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3955
Blev medlem: 5 augusti 2005, 11:28
Bil: Civic 1300 -81
Namn: Johan Mähler
Ort: Sundsvall
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Kontakt:

11 augusti 2013, 05:10

Mordiiax skrev:Mycket nöje i den läsningen! Någon gång så ska jag dit med. Någon gång...

:cheers:
Efter några år så..!


:D


Dagens uppning! 8)
*Regionsombud Norr* Johan Mähler 070 358 06 13
Honda Civic Tourer -15 & Honda Civic 1300 -81
Tidigare Honda: Civic "Spoon", Civic diesel, Civic VEi, CRX, CTR, CR-V, S2000 & Accorder.
HPC IRC CREW
Användarvisningsbild
four
Lärd
Lärd
Inlägg: 1156
Blev medlem: 4 november 2004, 13:54
Bil: ek3
Namn: Ingemar Eriksson
Ort: Oxelösund
Been thanked: 1 time

11 augusti 2013, 19:02

Mordiiax skrev:
Mordiiax skrev:Mycket nöje i den läsningen! Någon gång så ska jag dit med. Någon gång...

:cheers:
Efter några år så..!


:D


Dagens uppning! 8)
Lite avis är man allt 8)
Ingemar Eriksson 073-959 06 46

Kör:
Civic MB9 -98 Accord tourer 2,0 -03
Civic Ek3 -96
Användarvisningsbild
Arson
Användare
Användare
Inlägg: 265
Blev medlem: 25 juli 2004, 03:42
Bil: Civic FK2 2016
Namn: Mattias Aronsson
Ort: Vallentuna
Been thanked: 1 time
Kontakt:

13 augusti 2013, 08:42

Funderar på hur man kan, komfortmässigt bäst förbereda sig för en 300 mil lång färd i en Honda S2000?

Personligen höll jag på att avlida i både huvud och rygg de gånger jag åkte Sthlm - Mantorp (20 mil) men min gamla... :P
//Mattias Aronsson
Användarvisningsbild
Mordiiax
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3955
Blev medlem: 5 augusti 2005, 11:28
Bil: Civic 1300 -81
Namn: Johan Mähler
Ort: Sundsvall
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Kontakt:

13 augusti 2013, 12:19

Enkelt ju. Jag har bytt ut passagerarstolen mot en skinnsoffa och du får köra hela vägen :)
*Regionsombud Norr* Johan Mähler 070 358 06 13
Honda Civic Tourer -15 & Honda Civic 1300 -81
Tidigare Honda: Civic "Spoon", Civic diesel, Civic VEi, CRX, CTR, CR-V, S2000 & Accorder.
HPC IRC CREW
SAUD
Gillar Honda!
Gillar Honda!
Inlägg: 304
Blev medlem: 13 augusti 2004, 19:45
Bil: CTR-2016
Namn: Saud Omerovic
Ort: Halmstad

14 augusti 2013, 19:28

Nice. Utan tvekan världens bästa stället för min del, jag älskar Nurburgring och det går knappt en dag utan att jag tänker på den man har blivit skadat i huvudet ;-).
Jag var en vecka i juli i samband med F1 och ska dit igen en vecka i september :-). Berätta gärna hur snabbt du tog dig runt, lätt kommer till inte att vara ;-)? Om du behöver råd om vad som helst bara skicka Pm?
Lycka till och njut av tiden där nere!
Saud Omerovic
___________________
Civic Type R - 2016
Civic 1.6 - 2014
Användarvisningsbild
Mordiiax
HPC Medlem
HPC Medlem
Inlägg: 3955
Blev medlem: 5 augusti 2005, 11:28
Bil: Civic 1300 -81
Namn: Johan Mähler
Ort: Sundsvall
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times
Kontakt:

14 augusti 2013, 21:05

Jag kommer absolut inte jaga någon tid. Har varken däck, bromsar eller ekonomi till det. Ser det mer som ett roligt mål på en semestertripp :)
*Regionsombud Norr* Johan Mähler 070 358 06 13
Honda Civic Tourer -15 & Honda Civic 1300 -81
Tidigare Honda: Civic "Spoon", Civic diesel, Civic VEi, CRX, CTR, CR-V, S2000 & Accorder.
HPC IRC CREW
Skriv svar