Sida 1 av 1

Aerodeck frågor, AC, ABS

Postat: 24 februari 2014, 21:41
av Yobaman
Jag har nyss skaffat en brukis, Civic Aerodeck -98. Denna har ingen ABS verkar det som, det finns ingen ABS varningslampa så jag antar att det betyder att den inte har det helt enkelt? Länge sen jag stötte på en bil utan ABS faktiskt.
Den har däremot en del funktioner som elstyrning för lampor, spolning lyktor, AC mm men fönstervevar och ingen ABS, lite komiskt ;)

AC klickar i och man märker att den aktiveras men det blir ingen kyla, är det rimligt att prova en AC service för typ 1000:- till våren där de fyller eller brukar det vara mer fel på dem? Vill inte lägga några större pengar direkt då bilen i sig är väldigt billig men om en påfyllning räcker så kan det vara värt det. Jag tycker AC är riktigt grymt och går det att fixa för billig peng gör jag gärna det.

Re: Aerodeck frågor, AC, ABS

Postat: 24 februari 2014, 22:35
av Malkolm
ABS var tillval på 1,5:an. I,5:an har fönsterhissar fram oxå. Och värme i backspeglarna, som konstigt nog aktiveras via backrutevärmarn.

Re: Aerodeck frågor, AC, ABS

Postat: 24 februari 2014, 22:49
av four
Hör med Okyu här på forumet, han kan nog hjälpa dig att fylla ac'en för en rimlig peng.

Re: Aerodeck frågor, AC, ABS

Postat: 25 februari 2014, 11:48
av Yobaman
Malkolm skrev:ABS var tillval på 1,5:an. I,5:an har fönsterhissar fram oxå. Och värme i backspeglarna, som konstigt nog aktiveras via backrutevärmarn.
Ok, detta är en 1,4i. Trodde ABS var obligatoriskt på bilar från -98.
Den har ju som sagt en del "onödiga" funktioner men saknar vissa andra som är nästan självklara typ ABS. Men så är det ju lite med billiga bilar, ville mest kolla så det verkligen var så.

four skrev:Hör med Okyu här på forumet, han kan nog hjälpa dig att fylla ac'en för en rimlig peng.
Tack för tispset, ska kolla med honom :)