Sida 1 av 1

Styrservo utan speed sensor

Postat: 21 juni 2018, 19:47
av mago
Hej!

Håller på med servostyrning på en motorswappad Prelude -93. Original har den en hastighetssensor som styr hur mycket servokraft man får. Denna finns inte längre så jag undrar hur man ska koppla slangarna istället, kan man dra dem som retur?

Har hittat exempel där man gjort en loop men som jag förstått det så kopplar man även bort servopumpen då.
Eller har jag missuppfattat detta?

Mvh Magnus

Re: Styrservo utan speed sensor

Postat: 12 augusti 2018, 03:15
av mikeH22
TJA, motorswapad till vad först o främst??

en 93 lude ? original vs swap?

mvh micke

Re: Styrservo utan speed sensor

Postat: 14 augusti 2018, 18:02
av mago
Sitter en K24 i nu så den har alltså inte den mekaniska hastighetssensorn som satt på originalväxellådan.
Jag fick ett svar på ludegeneration hur det skulle kopplas men vi har problem iallafall med den lösningen som föreslogs.

Re: Styrservo utan speed sensor

Postat: 14 augusti 2018, 20:07
av Okyu
vad är det för lösning som föreslogs och vad är det för problem?

kan du inte använda preludens vss i k24 lådan? kanske flytta över ett drev eller nåt?

det verkar som om du kan koppla ihop slangarn vid sensorn så simulerar du 80kmh


mvh okyu

Re: Styrservo utan speed sensor

Postat: 15 augusti 2018, 22:39
av mago
Lösningen skulle vara att loopa slangarna in/ut från styrsnäckan istället för att gå via vss:en.
Är det det du menar med att koppla ihop slangarna vid sensorn?

Tråden på ludegeneration

Det verkar som att det var kopplat enligt denna lösning men problemet vi har är dels att den loopade slangen började läcka (för högt tryck?) och dels att hjulen styr ut fullt höger och låser där.
Man orkar inte vrida tillbaka ratten för hand.
kan du inte använda preludens vss i k24 lådan? kanske flytta över ett drev eller nåt?
Har inte k24 en elektrisk sensor för hastighet medan Preluden hade den hydrauliska?

Mvh Magnus

Re: Styrservo utan speed sensor

Postat: 16 augusti 2018, 09:05
av Okyu
mago skrev:Lösningen skulle vara att loopa slangarna in/ut från styrsnäckan istället för att gå via vss:en.
Är det det du menar med att koppla ihop slangarna vid sensorn?

kan du inte använda preludens vss i k24 lådan? kanske flytta över ett drev eller nåt?
Har inte k24 en elektrisk sensor för hastighet medan Preluden hade den hydrauliska?

Mvh Magnus
Loopa slangarna som går till sensorn och plugga ingångarna på sensorn.
Så förstod jag det som att man skulle göra.


jo k24 har elektrisk vss, glöm vad jag skrev om flytta över jag misstolkade.

mvh okyu

Re: Styrservo utan speed sensor

Postat: 16 augusti 2018, 20:57
av mago
Tack för svaret Okyu, vi får testa igen.
Det verkar som att vi har något annat fel med servot eftersom det var en sådan loopning som var gjord innan slangen poppade loss.

/Magnus