Sida 1 av 2

Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 30 april 2014, 16:21
av Yobaman
Jag är lite sugen på att längre fram kanske köpa en Accord. Frågan är vilken motor man ska ha och annat bra att veta. 2,4 verkar som att den drar rätt mycket? Tanken är en årsmodell runt -10 eller nåt åt det hållet.

Vill gärna ha Honda men finns inte så många modeller som är intressanta. Vill ha 4 dörrar och möjlighet att kunna lasta lite grejer om det behövs. CR-Z gillar jag annars men 2 dörrar osv funkar inte.
Accord tourer är ju stor men hur är det med coupe?

Re: Köptips Accord

Postat: 30 april 2014, 17:12
av Welen
Jag har precis köpt en accord med 2,4a. Jag är helnöjd. Den är inte stor i mina ögon i alla fall och är ganska trång med barnstolar. Den ska ju var i segmentet audi a4 och bmw 3 serie. Annars är jag toknöjd med min type s. De växer inte på träd i rätt prisklass men om mna håller koll ett tag så dyker de upp förr eller senare. JAg har inte mätt hur mycket den drar men jag är van vid rak 6a nu med dubbelturbo och utväxling som en civic vti så gämför man med den så drar den knappt nått.. Då är allt under litern gratis. Men jag kan tänka mig att blandad körning runt 0,7-0,8 kanske om man kan lita på förddatorn. Den är kul och köra och stampar man är det klart det går att förbruka en del.. Snålkör man kommer man nog ner runt 0,6 landsväg i laglig fart skulle jag gissa. Man måste nog tänka lite på totalekonomin.. I bland kan det löna sig att köpa helt nytt bara för man slipper betala helförsäkring. Sedan ska man ha värdeminskningen i huvudet med.. Så ofta kommer då bränsleekonomin inte överst kostnadsmässigt. Ett eller 2 år brukar största tappet vara. Efter det brukar honda stå sig generellt rätt bra. Tänk nån audi eller bmw. De sjunker oftast som en sten. Men de fattar inte folk utan kollar bara på vad den drar.
Rostskyddet på accord cu2 är rätt usel och bakvagnen är rätt utsatt för hjulsprut så jag lade några tusen extra för rostskyddsbehandling eftersom jag tänkt och haft min några år.

Lycka till..

Re: Köptips Accord

Postat: 30 april 2014, 18:07
av pasen
Jag tror inte 2.4 drar mindre än 2.0.
Här har du 3000 mils statistik jag fört på min 2.0 bensin, sedanmodellen 2009, manuell låda.

Bild

Mitt snitt är 0.738, bästa 0.62, sämsta 0.89. (Det under 0.6 i grafen är en felberäkning)

Man ser att jag blivit lite mer obrydd om förbrukningen mot slutet i statistiken.

Den drar generellt mycket mindre under 110. Tror det är detsamma på 2.4.

Allt är räknat på tripmätare och fulla tankar, färddatorn visar oftast för lite har jag märkt.

Jag åker för det mesta motorväg mellan Arlanda och kista, står sällan i köer. Håller man 90 drar den ca 0.55-0.6 enligt färddatorn. Orkar du hålla 90 en hel tank på en långresa kommer du garanterat under 0.6. Håller du 130-140 med packning får du räkna med 0.7-0.75

Köper du dieseln kan du förmodligen hålla lite högre snitthastighet med samma förbrukning.
Men rent generellt är jag riktigt nöjd med bilen. Jag provkörde en bmw 330xd -07 efter jag köpte accorden, och jag var inte alls imponerad. Visst hade den vrid, men den var trång och "svampig känsla" i chassit, och lådan var mycket jobbigare att växla med. Och den kostade 50k mer i pris och hade gått det dubbla.

Re: Köptips Accord

Postat: 1 maj 2014, 23:34
av Sammen
Köpte en 2.4 Exe Tourer 2012 för en vecka sen. Det var en fd demobil från Larssons Bil i Trelleborg uttagen i juli 2012 och den hade gått 750 mil. Jag gav 249.000:- för den vilket är ett tapp på 95.000 mot nypriset. Fick den nyservad och vinterdäck ingick.

Jag är ensam så eg. är den för stor för mig, även om bagageutrymmet väl är minst i klassen?

Har bara kört 100 mil än så länge men jag är grymt nöjd än så länge. En riktigt gosig bil och 2.4:an är en pärla så utan att ha kört 2.0 så kan jag varmt rekommendera den framför den mindre, iaf om du vill ha pulver under högerfoten. Jag kör bara drygt 1000 mil/år så diesel är inget alternativ för mig, visst åker du snålare men du får också en helt annan och enl mig sämre motorkaraktär, ljud och gångkultur.

Det enda jag har att klaga på är att flera jag ringt upp via hands free (blåtand parad med iPhone 5S) klagat på ljudkvalitén. "Det låter som en sågklinga" Något som ni andra upplevt???

Har bara tankat fullt en gång och det var efter att ha kört hem den från Trelleborg, en resa på 65 mil som jag klarade av på 5h25min. Alltså ett snitt på ca 120 km/h så det gick för det mesta 130-150 km/h. Har för mig att den drog 0,82 då. Då är ju min automat jämfört med Welens siffror som bygger på en manuell. I morgon tankar jag fullt och kan komma med en siffra från en mer "normal" körning.

Re: Köptips Accord

Postat: 2 maj 2014, 00:33
av pasen
Håller med ang handsfreen. Man kan inte köra snabbare än 90 när man pratar i den.

Re: Köptips Accord

Postat: 2 maj 2014, 19:13
av Sammen
pasen skrev:Håller med ang handsfreen. Man kan inte köra snabbare än 90 när man pratar i den.
jaha.. Då är det kanske "standard" och inget det är lönt att klaga på?

Andra tankningen idag. Drygt 0,8. Mestadels körning Sthlm - Karlstad men även en del småsträckor på grusväg och landsväg. Samt några vänder då mina morbröder provkörde den.

Re: Köptips Accord

Postat: 2 maj 2014, 19:50
av PatrikGBG
Tycker vår handsfree håller bra mkt högre snackkvalite än diversa andra "fetare" bilar!

Re: Köptips Accord

Postat: 2 maj 2014, 20:09
av Daugaard
Jag har samma problem i CM2:an.
Ibland funkar blåtanden och ibland är det rent omöjligt för den andre parten att höra något.
Detta även i 10km/h köer i Stockholm.

Re: Köptips Accord

Postat: 5 maj 2014, 13:05
av Yobaman
Accord tourer borde väl vara ganska rymlig eller vilken är det du har Welen?

Jag tycker över 0,8 är för högt, hur är det med 2,2 2,0 osv i förbrukning?
Försäkring är också ett issue. Att sitta och betala 15k/år i helförsäkring är jag trött på. Det varierar kraftigt mellan olika bilar utan någon logik. Tex CR-Z kostar dubbelt så mycket som tex en Prius som ju är hemskt ful men en liknande bil i värde, förbrukning osv.
Jag är inne på att få en bränslesnål (under 0,7) kombi eller stor coupe som vardagsbil och sen något roligare för helgerna i framtiden. 2,4 Accord går bort pga förbrukningen.
Några andra hyfsat stora modeller som rekommenderas?

Re: Köptips Accord

Postat: 5 maj 2014, 16:17
av pasen
2.2 diesel och 2.0 bensin är de som drar minst. Se det jag skrev, ett ganska så realistiskt svar på frågan om 2.0. Finns lite andra trådar om just diesel vs bensin när det gäller just senaste accordmodellen.

Finns ju andra hondor som drar lite, men de är nog inte alls lika mycket bil för pengarna om man vill ha en sjysst och bekväm brukis.

Jazz, civic och insight drar garanterat under 0.7. Jag betalar 7900 per år för min accord (2500 mil/år) helförsäkrad hos trygghansa.

Jag hade nog letat efter en 2.2 diesel eller 2.0 manuell låda om du vill åka snålaccord.

Re: Köptips Accord

Postat: 5 maj 2014, 18:36
av Yobaman
pasen skrev:Jag tror inte 2.4 drar mindre än 2.0.
Här har du 3000 mils statistik jag fört på min 2.0 bensin, sedanmodellen 2009, manuell låda.
Du menar alltså att 2.0 inte drar speciellt mycket mindre än 2,4? Det verkar nästan så faktiskt..
Civic, Jazz och Insight ser lite små ut, är det Accord som är störst eller hur ligger det till med storlekarna?

Automat vore fint faktiskt. Skönt när man sitter i köer som man gör varje dag. 2,2 diesel automat kanske vore bäst om man ska köra Accord.

Re: Köptips Accord

Postat: 5 maj 2014, 19:24
av pasen
Yobaman skrev:
pasen skrev:Jag tror inte 2.4 drar mindre än 2.0.
Här har du 3000 mils statistik jag fört på min 2.0 bensin, sedanmodellen 2009, manuell låda.
Du menar alltså att 2.0 inte drar speciellt mycket mindre än 2,4? Det verkar nästan så faktiskt..
Civic, Jazz och Insight ser lite små ut, är det Accord som är störst eller hur ligger det till med storlekarna?

Automat vore fint faktiskt. Skönt när man sitter i köer som man gör varje dag. 2,2 diesel automat kanske vore bäst om man ska köra Accord.
Nej jag menar att 2.4 inte drar mindre än 2.0, när welen hävdade 0.7-0.8 blandat med 2.4... har svårt att tro att förbrukningen skulle vara ungefär samma.

Honda hävdar 0.84 för en 2.4 automat, och 0.69 för 2.0 manuell blandad körning. Om man ska dra en slutsats av min statistik skulle jag säga att honda räknat lite lågt, och då antar jag att de gjort detsamma på 2.4.

Men om du aldrig nånsin åker snabbare än 90 kmh kan nog hondas siffror uppnås.

Accord är störst av de du nämner, men du kan nog lasta mest i en jazz. Vad har du för budget? Accorden är ju dyrast av dessa.

Re: Köptips Accord

Postat: 5 maj 2014, 23:31
av Welen
Mina förbruknings uppgifter är rena gissningar.. Jag har inte mätt.
Jag håller just nu på med och krånglar in 2 barnstolar utan isofix. Grymt trångt och jag tycker barnstolarna är skitdåligt konstruerade utan skydd för inredning och utan justeringsmöjligheter. Skrymmande skitgrejjer.

Jag tycker inte man tänkt till om man köper bil och har förbrukningen högst i kravlistan. Räkna på värdetappet per mil så ser ni vad kostnaderna ligger. Vad kommer eftermarknaden vilja ha? 2,0 eller 2,4? Diesel eller bensin? Automat eller manuell?
Själv tror jag 2,4 type s i vitt med manuell låda allternativt dieseln kommer va mest eftertraktad och med hondas tidigare andrahandsvärde hoppas jag på ett litet värdetapp.

Re: Köptips Accord

Postat: 7 maj 2014, 13:54
av Yobaman
Jag har inte förbrukning som högsta krav. Dock vill jag hellre satsa på en snabb bil om den ska dra mycket soppa. 1 liter/mil är inga problem om den levererar bra med kraft. Är mer inne på att om den ändå ska vara slö får den gärna vara lite slöare och dra mycket mindre bränsle. Ska man pendla i köer och kunna lasta osv så spelar det mindre roll med kraft och mer roll med förbrukning tycker jag. Jag är sugen på att ha en "leksak" senare och ha en bra och "billig-i-drift" brukis som är det vi pratar om nu och då att köra omkring med accord som drar 0,9 känns rätt dumt.

Bränslesnåla bilar håller rätt bra andrahandsvärde eftersom de är billiga att äga. Du kan gå och köpa en Porche Cayenne turbo -05 för under 200k trots att den ny kostade minst 1 miljon. DET är rejäl värdeminskning.
Menar du att bränslesnåla bilar tappar mer i värde eller vad menar du?

Re: Köptips Accord

Postat: 7 maj 2014, 21:44
av pasen
En jazz är garanterat billigare i drift än en accord iaf. Accord är väl bland de dyrare hondorna ändå. Cr-v gissar jag är snäppet dyrare ä då.

Re: Köptips Accord

Postat: 8 maj 2014, 10:49
av Yobaman
Accord är alltså den största men Welen får knappt in barnstolarna i bilen. Hur hänger det ihop?

Ska kolla lite på Jazz, tanken är ändå att det ska vara en brukis/pendlarbil med låg driftkostnad. Civic hybrid eller Jazz verkar ligga ganska bra till i teorin. Hur är det med lastutrymme och plats inne i bilen på dessa två? Insight är klart högre pris än båda dessa men har fällbart baksäte, fler fördelar med någon av modellerna?

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 8 maj 2014, 13:46
av pasen
Accordens stötdämpartorn tar ganska mkt plats i bagaget.

Jazz har väl Hondas "magic seat" eller vad de kallas. Civic hybrid kan inte fälla sätet har jag för mig.

Jazzen lastar nog garanterat bättre än Civic hybrid och insight (pga sätena och hög kaross). Kanske civic tourer är bättre idag då.. vet inte riktigt, men den är sprillans ny.

Accorden är en stor bil i förhållande till jazz, civic och insight. Du har större däck, motor, fälgar, inredning och karross. Men du lastar nödvändigtvis inte mer för det.

Men en Accord tourer kan du ju lasta mer och samtidigt sitta 5 personer i.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 8 maj 2014, 14:48
av Dani
Civic Hybrid har litet jättelitetbagage och baksätet går ej att fälla. I kupén är den som vilken Civic som helst.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 9 maj 2014, 21:57
av Yobaman
Då låter det mer som att man ska ha en Jazz om man vill ha en bra o praktisk brukis som är billig i drift. Funkar det med barnvagn tex den dagen det blir av? Hybridmotorn som är bäst då? Nackdel med Jazz? Inte uppenbara saker som att den är slö ;)

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 10 maj 2014, 00:47
av pasen
Åk och provkör en, det är nog bäst.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 10 maj 2014, 11:36
av Blitzwing
Jag har ju ingen erfarenhet av varken Accord eller Civic Hybrid.

Men Jazzen är en mycket trevlig bil, går att lasta hutlöst mycket i den, drar lite soppa, ligger runt 0.55 när jag pendlar till jobbet. Billig som fan att äga!

Enda nackdelen är väl just det att det är ganska mycket vägljud och buller i den, inte mycket ljudisolering i en 1tons bil.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 10 maj 2014, 19:07
av Dani
Yobaman skrev:Då låter det mer som att man ska ha en Jazz om man vill ha en bra o praktisk brukis som är billig i drift. Funkar det med barnvagn tex den dagen det blir av? Hybridmotorn som är bäst då? Nackdel med Jazz? Inte uppenbara saker som att den är slö ;)
Den är oslagbar som liten laståsna, det är väl just bullret som är högt men för övrigt har jag inte hört så mkt negativt om den. Alla rekommenderar den men som sagt så bör man nog välja Civic om man vill ha mer komfort.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 12 maj 2014, 20:36
av Yobaman
Får provköra samtliga när det blir dags tror jag. Osäker på hur de är i storlek också.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 14 maj 2014, 10:45
av Yobaman
Jazz är inge vidare snygg måste jag tyvärr säga. Det väger in ganska starkt.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 14 maj 2014, 11:21
av M Scotte
Då är det bara att välja hur mycket du vill att ditt bilägande ska kosta.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 14 maj 2014, 12:45
av Welen
Det saknas helt klart en kombi i audis a6 och bmw:s 5 serie storlek i hondas sortiment i sverige.

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 14 maj 2014, 17:00
av four
Yobaman skrev:Jazz är inge vidare snygg måste jag tyvärr säga. Det väger in ganska starkt.
Kan ju dock bli riktigt trevliga med lite kjolar och annat :)
http://rpmrush.com/uploads/article_imag ... be56d0.jpg

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 15 maj 2014, 21:55
av Yobaman
four skrev:
Yobaman skrev:Jazz är inge vidare snygg måste jag tyvärr säga. Det väger in ganska starkt.
Kan ju dock bli riktigt trevliga med lite kjolar och annat :)
http://rpmrush.com/uploads/article_imag ... be56d0.jpg
Jo så är det ju ;)

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 16 maj 2014, 08:25
av Dani
Fast vill man lägga såna pengar på en Jazz när man köper den för att vara billig? :P

Re: Köptips Accord/Civic/Jazz

Postat: 16 maj 2014, 09:18
av M Scotte
En jazz är ruskigt dyr sett till nypriset och andrahandsvärdet. Ser inget konstigt i att lägga lite pengar på fälgar, sänkning, och annat lullull. Vi är kanonnöjda med vår, speciellt efter lite "styling".